Υλικά
Υλικά για ένα ταψί με διάμετρο 24 εκ.
Για τη ζύμη
500 γρ. σκληρό αλεύρι
200 γρ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό
100 ml νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 μεγάλες πατάτες τριμμένες
2 αβγά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε τη μαγιά, το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το να σταθεί για 1 ώρα.
Στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και απλώστε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ετοιμάστε τη γέμιση: Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα αυγά, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Απλώστε το μείγμα του κιμά επάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο ζύμης περιμετρικά.
Ψήστε στους 180ºC για 50-55 λεπτά.
Tip
Παίξτε με τις γεύσεις και τα αρώματα: προσθέστε στη γέμιση λίγη φέτα τριμμένη, βασιλικό και ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές ή λίγη κανέλα και μπαχάρι για πιο ανατολίτικα αρώματα.