Follow us

Γρήγορη Πίτα με Κόκκινη Κολοκύθα

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. κολοκύθα τριμμένη

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ λίτρο φρέσκο γάλα

1 συσκευασία φρέσκια μαγιά

½ κιλό βαρελίσια φέτα σε χοντρά κομμάτια

3 αυγά

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γλ. κύμινο

βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βάζουμε στο σουρωτήρι για ½ ώρα περίπου, με κάποιο βάρος από πάνω, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά της. Τη στύβουμε καλά με το χέρι μας.

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη διαλυμένη μαγιά με το υπόλοιπο γάλα.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα αυγά, το αλεύρι, το κύμινο, τον μαϊντανό, το τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.

Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και από πάνω του τον χυλό. Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για ½ ώρα περίπου.

Ψήνουμε τη "ζυμαρούλα" σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tip

Με τα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε: της ταιριάζουν ο φρέσκος δυόσμος, ο σπασμένος κόλιανδρος ή ο μαραθόσπορος, το τριμμένο μπαχάρι ή ακόμα και πολύ λίγη κανέλα.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.