Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλάσκες μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια
2 δόσεις μπεσαμέλ
2 φύλλα σφολιάτας
3 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
βούτυρο για το ταψί
1 κρόκο αυγού ή λίγο γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σε ελαιόλαδο μέχρι να χωρίσει (να μην κάνει σβολάκια) σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια, το ντοματοχυμό και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε το μάτι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να στεγνώσει.
Απομακρύνουμε απ’ το μάτι και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ που έχουμε φτιάξει.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το κάτω φύλλο σφολιάτας.
Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
Απλώνουμε λίγο γάλα ή ένα κρόκο αυγού διαλυμένο σε γάλα και τρυπούμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 180 για 30-40 λεπτά αναλόγως του φούρνου μέχρι να ροδίσει.