Υλικά
5 αβγά
400 ml γάλα
300 ml καλαμποκέλαιο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
500 γρ. φέτα σπασμένη
βούτυρο για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα τα αβγά μέχρι να αφρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στα αβγά.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ενσωματώνουμε στο μίγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε 12 περίπου ατομικά φορμάκια για μάφιν ή κεκάκια. Μοιράζουμε σε αυτά το μίγμα και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Ξεφορμάρουμε αμέσως, για να διατηρηθούν τραγανά.