Follow us

Βασιλόπιτα με κάστανα

Μελομακάρονα με τυρί- κρέμα και κανέλα. Κουραμπιέδες με μαύρη σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού. Δίπλες- φακελάκια με καρύδι και λεμόνι. Βασιλόπιτα με κάστανα γλασέ και σπυριά από ρόδι. Ο Στέλιος Παρλιάρος του Fresh «πειράζει» τα παραδοσιακά μας γλυκά- πειράζει; Φρέσκες ιδέες για ακόμα πιο holy nights.

Βασιλόπιτα με κάστανα

Υλικά

Υλικά (για 1 βασιλόπιτα, διαμέτρου 35 εκ.)

500 γρ. αλεύρι σκληρό

25 γρ. μαγιά

100 ml νερό ζεστό

125 ml γάλα, χλιαρό

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

1 κ. γ. μαχλέπι

Λίγο αλάτι

300 γρ. μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα

Γαρνίρισμα

1 ρόδι

Σουσάμι μαύρο (μαυροκούκκι)

50 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, λιωμένη με λίγο κονιάκ ή νερό

Παρασκευή

Λιώνουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και προσθέτουμε 100 γρ.

από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι, το οποίο σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, του κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τα αβγά, το αλάτι, το μαχλέπι και το προζύμι.

Ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά, ώσπου η ζύμη να πάψει να κολλάει στα δάχτυλα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια, την ξαναζυμώνουμε, προσθέτοντάς της τα μαρόν γλασέ.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό «καρβέλι», διαμέτρου 35 εκ.

περίπου και το βάζουμε σε λαμαρίνα, πάνω σε αντικολλητικό λαδόχαρτο.

Σκεπάζουμε τη λαμαρίνα με πετσέτα και αφήνουμε τη βασιλόπιτα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C επί 40 λεπτά περίπου.

Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την πασπαλίζουμε με το μαυροκούκκι και με τα σπυριά του ροδιού (με τα οποία μπορούμε να σχηματίσουμε διάφορες διακοσμήσεις).

Καλύπτοντας όλη την επιφάνειά της με τη λιωμένη μαρμελάδα, τα ρόδια θα συγκρατηθούν στη θέση τους.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.