Follow us

Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Υλικά

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα

3 ½ φλιτζ. αλεύρι

½ κουτ. τσαγιού αλάτι

3 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο

2 φλιτζ. ζάχαρη

6 κρόκους αβγών

Ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλιτζ. γάλα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε με το σύρμα σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τους κρόκους έναν έναν, χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε.

Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Το μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνετε τη βασιλόπιτα για 45΄ περίπου.

Όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.