Υλικά
3 ½ φλιτζ. αλεύριΥλικά για 1 στρογγυλή φόρμα
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
3 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο
2 φλιτζ. ζάχαρη
6 κρόκους αβγών
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζ. γάλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε με το σύρμα σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τους κρόκους έναν έναν, χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε.
Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Το μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνετε τη βασιλόπιτα για 45΄ περίπου.
Όταν κρυώσει, την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.