
Υλικά
Yλικά:
Για τα muffins (10-12)
• 1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
• 1 κούπα λευκή ζάχαρη
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κτγ μαγειρική σόδα
• 1/2 κτγ αλάτι
• 1 κτσ κανέλα (αν θέλετε πιο απαλή τη γεύση της κανέλας χρησιμοποιείστε 1 1/2 κτγ)
• 2 αυγά
• 1 κούπα ξινόγαλα
• 55 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη με crumbs
• 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
• 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κτγ κανέλα
• 1κτσ βούτυρο, λιωμένο
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα κομμένα μήλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σκεπαστούν όλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα μίξερ τα αυγά με το ξινόγαλα και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε εξίσου σε 12 μικρές ή 10 μεγαλύτερες θήκες ( μέχρι τα 2/3 της θήκης).Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το αλεύρι και την κανέλα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα.
Ρίχνουμε το crumb πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για 16-18 λεπτά, μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν καταναλωθούν.