
Υλικά
Υλικά
1 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κούπες ελαιόλαδο με απαλή γεύση
1 κούπα λευκή ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
5 ξυλάκια κανέλας
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κγ κανέλα
1 κγ μαγειρική σόδα
χυμό 1 πορτοκαλιού
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βράζουμε το νερό με τα ξυλάκια κανέλας σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το χλιαρό νερό.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το μείγμα στα υπόλοιπα υγρά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.