Υλικά
υλικά
2 κ. ροδάκινα, ώριμα και γερά (ή γιαρμάδες)
4 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
2 φλ.τσ. μηλόξιδο
1 φλ.τσ. σταφίδα σουλτανίνα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. μπούκοβο ή μια πιπερίτσα τσίλι τριμμένη
1 κ.γ. σιναπόσπορο
παρασκευή
Πλένουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε φαρδειά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και τα αφήνουμε να βράσουν ξεσκέπαστα, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Θα πρέπει να προκύψει μια πηχτή μαρμελάδα, κάτι που θα χρειαστεί περίπου 30' ή λίγο περισσότερο.
Κλείνουμε το τσάτνυ ζεστό σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια επίσης ζεστά (μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο) αφήνοντας 1εκ.
περίπου κενό.
Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε, αφήνοντάς τα έτσι για 8-9 ώρες.
Το τσάτνυ ροδάκινο συνδυάζεται εξαιρετικά με χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο.