Follow us

Βασιλόπιτα brioche με ελληνικά αρώματα (από τον Διονύση Αλέρτα)

Βασιλόπιτα brioche με ελληνικά αρώματα (από τον Διονύση Αλέρτα)

Υλικά

Υλικά:

1kg αλεύρι σκληρό

600gr αβγό (12τεμ.)

60gr ζάχαρη 

140gr γάλα

30gr μαγιά νωπή

700gr βούτυρο αγελαδινό(παγωμένο)

30gr αλάτι

10gr μαχλέπι

2gr μαστίχα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη διακόσμηση 

αμύγδαλα σπασμένα

ζάχαρη καστανή 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και τα αβγά και ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε με τον γάντζο.

Σ’ ένα μπωλ αναμιγνύουμε το γάλα με τη μαγιά να γίνουν ένα σώμα και τα προσθέτουμε και αυτά στο κάδο.

Προσθέτουμε τα αρωματικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταίο προσθέτουμε το αλάτι.

Συνεχίζουμε το "ζύμωμα" στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά κομμάτι-κομμάτι το παγωμένο βούτυρο.

Η ζύμη μας είναι έτοιμη μόλις απορροφηθεί-ενσωματωθεί όλο το βούτυρο.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη λεκάνη, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες να ξεκουραστεί.Έπειτα την κόβουμε και την κάνουμε μπαλάκια 60 γραμμαρίων το καθένα, τα οποία τοποθετούμε κυκλικά (όπως μια μαργαρίτα) σε ένα τσέρκι διαμέτρου 28 εκ..

Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει περίπου 3 ώρες.

Την αλείφουμε με λίγο αβγό και την πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και αμύγδαλα σπασμένα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για περίπου 45 λεπτά.

Επίσης...

Τρεις συνταγές για παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά

Γαλακτομπούρεκο, σάµαλι ή εκμέκ: η επιλογή είναι δική σου.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

Οι προτάσεις μας για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.