Υλικά
υλικά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
100 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά
1 καψουλάκι βανίλια
1/2 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κ.σ. πέρλες σοκολάτας
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος, που βουτυρώνουμε πολύ ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και μια "τσιμπιά" αλάτι.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το μαλακωμένο βούτυρο με τον αβγοδάρτη.
Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα με σπάτουλα, προσθέτοντας στο τέλος τις πέρλες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε ξανά, ελαφρά.
Φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκότα με διάμετρο περίπου 5 εκ.
και τα βάζουμε στο ταψάκι, σε απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε περίπου 9'.
Όταν βγουν από το φούρνο τα μπισκότα θα είναι μαλακά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα μεταφέρουμε επάνω σε σχάρα, για να κρυώσουν τελείως και να σκληρύνουν.