
Υλικά
Υλικά
250 γρ. αλεύρι φαρίνα
150 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
100 ml βούτυρο λιωμένο
2 μέτρια πορτοκάλια
3 κ.σ. καλή μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κ.σ. αμύγδαλο σε σκόνη
1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 καψουλάκι βανίλιας
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C. M' ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζουμε τα πορτοκάλια βαθιά, μέχρι να φανεί η σάρκα τους.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και το λευκό εσωτερικό και τα πολτοποιούμε στο μούλτι για λίγα δευτερόλεπτα, να μη γίνουν εντελώς "νερό".
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να αφρίσει και να γίνει ανοιχτόχρωμο, γύρω στα 5'.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
Με μια σπάτουλα, προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα το αλεύρι με τη μαγιά, ανακατεύοντας απαλά.
Προσθέτουμε, τέλος, το χυμό των πορτοκαλιών.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Βάζουμε στο φούρνο για 25'-30'.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.
Ξεφορμάρουμε γρήγορα το κέικ και το αλείφουμε επάνω και στα πλάγια με τη μαρμελάδα. Το ξαναβάζουμε στον ζεστό σβησμένο φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εκεί.
Όταν κρυώσει τελείως, το πασπαλίζουμε με τη σκόνη αμυγδάλου, επάνω και στα πλάγια.