Follow us

Βασιλόπιτα Red Velvet Cake (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Βασιλόπιτα Red Velvet Cake (από το αρχείο συνταγών του Flora)

Υλικά

Υλικά για 10 άτομα

   3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

    180 γραμ. Flora soft με βούτυρο

    1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

    3 αυγά

    ¾ φλιτζανιού γάλα

    2 κουταλιές σούπας κακάο (κοσκινισμένο)

    2 κουταλιές σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    1 κουταλιά σούπας άρωμα υγρής βανίλιας

    1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

    1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι

Για το γλάσο:

    500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

    1/2 φλιτζ. τσαγιού Flora soft με βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

    800 γρ. ζάχαρη άχνη

    2 κουτ. του γλυκού άρωμα υγρής βανίλιας

Παρασκευή

Αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.Διαλύουμε το χρώμα στο γάλα και προσθέτουμε το κακάο.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να «αφρατέψει» το μίγμα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα μαζί με το χρώμα και το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.

Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Τέλος, ανακατεύουμε τη σόδα στο ξίδι και την ρίχνουμε στο μίγμα.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα και αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά.

Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια και το χωρίζουμε σε δυο κομμάτια.

Τοποθετούμε το μισό κέικ σε πιατέλα και απλώνουμε πάνω του αρκετή ποσότητα από το γλάσο.

Βάζουμε σε τυχαίο σημείο το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι και καλύπτουμε το κέικ με το υπόλοιπο γλάσο.

Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.

Επίσης...

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

4 συνταγές με πρωταγωνιστή το φιστίκι

Στνν μπακλαβά, το κέικ, την τούρτα ή τα μπισκότα, όπου κι αν βάλεις αυτό τον ξηρό καρπό ξέρεις ότι μετά θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Περισσότερα από

Γλυκά

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.