Follow us

Βασιλόπιτα με ζύμη κέικ (από τη Γιώτης)

Βασιλόπιτα με ζύμη κέικ (από τη Γιώτης)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη Γιώτης

250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη

400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Ακατέργαστη Fytro

6 αυγά

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

20 γρ. (4 κουτ. σούπας κονιάκ)

200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και προσθέτετε σταδιακά τη Ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το κονιάκ.στο τέλος προσθέτετε τη Φαρίνα κοσκινισμένη και χτυπάτε άλλο 1 λεπτό.

Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 30-32 εκ.

και ψήνετε 160-170°C ανάλογα με τον φούρνο (στη μεσαία σχάρα).

Tip: Μπορείτε να διακοσμήσετε με ρόδι ή Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτά τα τρία κέικ με πορτοκάλι

Δες εντός τρεις τέλειες συνταγές που θα καλύψουν τη λιγούρα σου για γλυκό.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.