Υλικά
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Υλικά
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. ζάχαρη
¾ φλ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
3 αβγά
2 δόσεις βανιλίνης
2 κ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά νερό και 3 κουταλιές της σούπας ρούμι
Για το γλάσο
2 κ.σ. λικέρ κρέμα (σαν το Bailey's)
1 κ.σ. λικέρ καφέ (πχ. Kalhua ή Τia Maria)
1 κ.σ. λικέρ crème de menthe (λευκό)
1 φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για 12 μέτρια cup cakes.
Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το αφήνουμε να χλιάνει.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη βανιλίνη και την ζάχαρη με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τον καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά (δεν χτυπάμε) με τον αβγοδάρτη να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες τις φόρμας και ψήνουμε 12 -15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε μαζί την άχνη ζάχαρη και τα ποτά με το μίξερ του χεριού και μόλις ενωθούν αλείφουμε την επιφάνεια των κέικς.
Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 1 ώρα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με κάποιο λικέρ καφέ ή με ρούμι.
Α.Τ.