Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Υλικά
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη άχνη + ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 αβγό
1 κ.σ. κοφτή ξύσμα λεμονιού
1 δόση βανιλίνη
50 γρ. σταφίδες
1- 2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Πλένουμε τις σταφίδες και τις βάζουμε σε χλιαρό νερό να φουσκώσουν.
Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι.
Δουλεύουμε το βούτυρο και την ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ, ρίχνουμε το γάλα και τις σταφίδες και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο πάχους ½ εκ.
και κόβουμε τα μπισκότα σε ό, τι σχήμα θέλουμε.
Τα ακουμπάμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 3 εκ.
και τα ψήνουμε για 9 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με άχνη ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 4 –5 λεπτά να πάρουν ένα ανοιχτό καστανό χρώμα.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά στο ταψί, τα ανασηκώνουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα και τα ακουμπάμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Α.Τ.