Follow us

Μπισκότα με αμύγδαλο, καρδάμωμο και πορτοκάλι

Μπισκότα με αμύγδαλο, καρδάμωμο και πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αβγό

1 κ.σ. κοφτή ξύσμα πορτοκαλιού 

100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τριμμένα στη μουλινέτα (όχι σαν πούδρα)

3 κ.γ. καρδάμωμο τριμένο (ή 1 κ.σ. σπόροι καρδάμωμου χτυπημένοι καλά  στο γουδί)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Δουλεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αβγό, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το καρδάμωμο και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθεί.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μάλλον σκληρή ζύμη. Το χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια και τα μοιράζουμε σε δύο ταψιά ντυμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους διάστημα 3 εκ..

Τα πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός ποτηριού για να πλατύνουν.

Τα ψήνουμε 12–14 λεπτά μέχρι να πάρουν απαλό χρυσοκάστανο χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί και τα μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Για να γίνουν τραγανά θα πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν τελείως.

Α.Τ.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λιγούρα για μπισκότο; Βρες εντός τρεις νόστιμες συνταγές

Λεμόνι, φυστίκι, ινδική καρύδα, αμύγδαλο, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα καλύψουν την όρεξή σου για γλυκό.

Μαλακά Μπισκότα Βατόµουρου µε Λευκή Σοκολάτα

Η συνταγή για μαλακά μπισκότα βατόµουρου µε λευκή σοκολάτα.

Μπισκότα με Γλυκό Σταφύλι

Το πιο εύκολο γλυκό του κουταλιού, που ο καθένας μπορεί να πετύχει, γίνεται με σταφίδα.

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.