Υλικά
Υλικά για 10 περίπου μερίδες
725 γρ. γάλα
65 γρ. Γάλα Σκόνη 0% Λιπαρά
16 γρ. στέβια
210 γρ. Κρέμα Γάλακτος
1 αβγό
1 κλωνάρι φρέσκια βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αβγό, μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Στη συνέχεια, αφού βάλουμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αβγό
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, γεμίζουμε τις φόρμες παγωτού που διαθέτουμε.
Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούν να βγουν από τις φόρμες.
Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.