Η γαλοπούλα έπαιξε το ρόλο της, αλλά τα γιορτινά τραπέζια δεν τελειώνουν στα Χριστούγεννα. Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θέλει λούσο και εντυπωσιακές γεύσεις, αλλά και ποικιλία, αν είναι σε στυλ μπουφέ. Η Πρωτοχρονιά θέλει ένα καλό κρεατικό για κυρίως πιάτο στο μεσημεριανό οικογενειακό τραπέζι, κι ακολουθούν μερικές γιορτές ακόμα, για να πέσουμε μαλακά στη ρουτίνα του Γενάρη. Ένα κάλεσμα αυτές τις τελευταίες μέρες είναι ευπρόσδεκτο απ' όλους και οφείλει να είναι προσεγμένο και πρωτότυπο. Αρχίστε με μια βελουτέ σούπα λαχανικών (αλλά και κάστανου), τολμήστε ένα εντυπωσιακό ριζότο αν είστε λίγοι κι έχετε έναν βοηθό την τελευταία ώρα, παρουσιάστε σαλάτες με ταιριαστούς συνδυασμούς πρασινάδας, τυριών, φρούτων, φτιάξτε μικρά ορεκτικά με βάση το σολομό, τις γαρίδες, το καπνιστό χέλι ή την πέστροφα επάνω σε έναν πουρέ φάβας, ρεβυθιών, αβοκάντο… Για κυρίως πιάτο παίζει πολύ το χοιρινό στο φούρνο μαγειρεμένο με φρούτα και κάποιο γλυκό κρασί, αλλά και το αγριογούρουνο, που βρίσκει πλέον κανείς εύκολα. Για λιγότερα άτομα και περισσότερη ευκολία ψήστε ένα ψαρονέφρι με ξερά φρούτα ή ένα μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα, για παράδειγμα. Η συνοδεία των πιάτων με το κρασί που ταιριάζει στο καθένα θα κλέψει τις εντυπώσεις και δεν θα σας στοιχίσει περισσότερο (υπολογίστε μέχρι τρια διαφορετικά κρασιά). Με τα γλυκά δεν θα έχετε μάλλον χρόνο ν΄ασχοληθείτε, αλλά έτσι κι αλλιώς θα σας τα φέρουν. Όμως, δεν είναι κακή ιδέα να υπολογίσετε μια εντυπωσιακή φρουτοσαλάτα για το τέλος, που θα δροσίσει και θα ξεκουράσει τον ουρανίσκο.