Follow us

Οι πίτσες, οι ζύμες και οι γεμίσεις τους

Η σπιτική πίτσα γίνεται εύκολα και γρήγορα με απλές ζύμες και νόστιμα υλικά, προσφέροντας αμέτρητες γευστικές επιλογές.

Οι πίτσες, οι ζύμες και οι γεμίσεις τους

Kανείς δεν λέει όχι σε μια ωραία σπιτική πίτσα. Και αν σκεφτόμαστε τη φασαρία της ετοιμασίας της ζύμης, η πίτσα δεν φτιάχνεται μόνο με μαγιά. Φτιάχνεται και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και με μπέικιν πάουντερ και, ακόμα, δεν είναι απαραίτητο να την ανοίξουμε με τον πλάστη, αφού ανοίγει πολύ εύκολα -τουλάχιστον κάποιες από τις ζύμες που σας δίνουμε- απλώς με την παλάμη τη χεριού μας. Πόσο λεπτή θα την κάνουμε, εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας. Πάντως, μια πίτσα με ζύμη πολύ παχιά, προδίδει την αυθεντικότητα του είδους και, επιπλέον, χρειάζεται περισσότερο χρόνο (και προσοχή) για να ψηθεί καλά. Ας υπολογίσουμε 5 χιλ. για να απολαύσουμε γρήγορα την πίτσα μας και να είμαστε σίγουροι πως έχει ψηθεί καλά. Όσον αφορά τη σάλτσα ντομάτα, είναι εν πολλοίς το Α και το Ω για μια καλή πίτσα. Υπάρχουν έτοιμες σάλτσες στο εμπόριο και μερικές είναι καλές (φυσικά θα αποκλείσουμε την κέτσαπ τελείως!).

Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή που γίνεται πολύ γρήγορα, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσουμε όλα τα υλικά μαζί και με το ελαιόλαδο, από την αρχή. Τα αρτύματα που προτείνουμε είναι ενδεικτικά. Μπορούμε να καρυκεύσουμε τη σάλτσα μας με ό,τι αρωματικό βότανο θέλουμε. Υπάρχουν βεβαίως και οι λευκές πίτσες (pizza bianca) -περισσότερες συνταγές σε αυτό το ύφος θα βρούμε εδώ, στις οποίες δεν βάζουμε σάλτσα ντομάτα, αλλά μόνο τυρί. Είναι θέμα γούστου και υπάρχουν υπέροχες λευκές πίτσες. Στην περίπτωση πάντως που χρησιμοποιήσουμε ντομάτα, θα την βάλουμε με φειδώ, ίσα να καλύψει σε πάχος 1-2 χιλ. την κρούστα (ανάλογα και με το πάχος της κρούστας). Ο στόχος είναι να τονίσει και όχι να εξαφανίσει τη γεύση των άλλων υλικών.
Εδώ, σας προτείνουμε 3 τρόπους για να φτιαχτεί η ζύμη: με μαγιά (ξερή), με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και γιαούρτι. Τέλος, εδώ, βρίσκεται η κλασική συνταγή για ζύμη πίτσας με νωπή μαγιά.

Επίσης...

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Δοκίμασε αυτές τις 3 συνταγές με μανιτάρια

Κρασάτα, στο φούρνο με φέτα ή μέσα σε ζεστή σφολιάτα, τα μανιτάρια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ειδικά ως εναλλακτική του κρέατος.

Περισσότερα από

Φαγητό

3 συνταγές για υπέροχες αλμυρές κρέπες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές.

3 γευστικές ιδέες για αλμυρές τάρτες

Πιπεριές φλωρίνης, κοτόπουλο αλλά και μανιτάρια με κονιάκ είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.