Follow us

Ανοιχτές πίτες

Ανοιχτές πίτες

Οι ανοιχτές πίτες ετοιμάζονται πιο γρήγορα από τις σκεπαστές αδελφές τους και αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο μπορεί να είναι έτοιμες, μαζί με το χρόνο για την ετοιμασία της γέμισης, μέσα σε μια ώρα. Σοβαρό πλεονέκτημα είναι και η εμφάνισή τους καθώς φαίνονται τα χρώματα και οι υφές των υλικών. Οι φθινοπωρινές αφίξεις των αχλαδιών και των κυδωνιών, ενώ ακόμα παίζουν τα καλοκαιρινά λαχανικά και τα φρέσκα βότανα, αλλά και το μάζεμά μας στο σπίτι (σχολεία, δουλειά) και ή έστω ελαφριά υποχώρηση της θερμοκρασίας, φέρνουν στο μαγειρικό προσκήνιο και πιο μεστά υλικά όπως τα τυριά και οι ξηροί καρποί, αλλά και τα παχουλά ψάρια όπως ο σολομός.
Με μια τέτοια γοητευτική γκάμα υλικών μπροστά μας, ετοιμάσαμε τις προτάσεις μας - κάποιες γλυκές, κάποιες γλυκάλμυρες, κάποιες αλμυρές- για να τιμήσουμε τον αμφίρροπο και μεταβατικό μήνα Σεπτέμβριο που διανύουμε.

Updated: 22/09/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/09/18

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…