Follow us

Κέικ με μανταρίνια και αλεύρι βρώμης

Κέικ με μανταρίνια και αλεύρι βρώμης

Υλικά

4 μεγάλες ή 8 μικρές κλημεντίνες (ή άλλα μανταρίνια)
(για να κάνει περίπου ένα φλιτζάνι πουρέ)
3 αβγά
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
2/3 φλ. σπορέλαιο
3 φλ. αλεύρι βρώμης
¾ φλ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα
2 ½ κ.γ. σόδα
Για τη διακόσμηση
1 μεγάλη ή 2 μικρές κλημεντίνες
3 -4 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ. μπράντι ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν και τις βάζουμε μαζί με τις φλούδες στη μουλινέτα. Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα (βγαίνει γύρω στο 1 -1 ½ φλιτζάνι). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα 24 εκ. με σούστα, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να πέσει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις κλημεντίνες. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά. Καθαρίζουμε την 1 μεγάλη ή τις 2 μικρές κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν. Διαλύουμε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού με λίγο μπράντι και αλείφουμε την επιφάνεια. Στολίζουμε με τις φέτες κλημεντίνης και με λίγα αμύγδαλα. Αν έχει περισσέψει μαρμελάδα, αλείφουμε από πάνω τις φέτες για να γυαλίσουν. Μπορούμε να παραλείψουμε αυτή τη γαρνιτούρα και να σερβίρουμε το κέικ πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.

Α.Τ.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.