Είναι συνηθισμένο να αρωματίζουμε τα φαγητά μας με βότανα, αλλά είναι μάλλον σπάνιο να τα χρησιμοποιούμε σαν βασικό συστατικό των γλυκών. Όταν συμβαίνει, πρόκειται κυρίως για ένα κλωναράκι με φύλλα, που αρωματίζει τα γλυκά του κουταλιού ή για λίγα φυλλαράκια σαν γαρνιτούρα, κυρίως για το χρώμα, σε παγωτά και κρέμες -εξαιρείται η σοκολάτα, που την έχουμε δει συνδυασμένη με αρωματικά βότανα όπως δεντρολίβανο και φασκόμηλο, με πολύ ιδιαίτερα γευστικά αποτελέσματα. Εδώ, σας προτείνουμε μια σειρά γλυκών που έχουν βάση το αλεύρι –κέικς, μάφινς, μπράουνις-, όλα με αρωματικά βότανα είτε σε μορφή πολτού, είτε σαν βασικό συστατικό γλάσου, είτε σαν αφέψημα. Επιτέλους, η άνοιξη είναι εδώ, και πέρα από τα λουλούδια είναι και τα αρωματικά βότανα που δίνουν τον τόνο, όπου βρουν έστω και δυο εκατοστά γη να φυτρώσουν… Ας τους δώσουμε χώρο και στα ανοιξιάτικα γλυκά μας.