Follow us

Ένα λεύκωμα με άρωμα καφέ

To λεύκωμα "Ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ" μας βάζει στο πολυτελές όχημα της Nespresso για να μας μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο του καφέ, από τη φυτεία μέχρι… το επιδόρπιο.

Ένα λεύκωμα με άρωμα καφέ

Αυτό το ταξίδι μας επιφυλάσσει όχι μόνο συναρπαστικές στάσεις και ξεναγήσεις, αλλά και αξιόλογους ξεναγούς και συνταξιδιώτες. Στις σελίδες του λευκώματος, το ταξίδι του καφέ ξετυλίγεται μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, που μοιράζονται στα τρία στάδια από τα οποία περνά ο καφές Nespresso: γέννηση, μεταμόρφωση και απελευθέρωση. Από τις φυτείες, λοιπόν, μέχρι τη μεταμόρφωση του κόκκου σε χαρμάνι, συναντάμε τον καφέ σε όλες τις διαστάσεις του, ακόμα και κάποιες που δεν φανταζόμαστε. Όπως, για παράδειγμα, το πολύ ενδιαφέρον θέμα "συσχετισμοί καφέ και οίνου" από τον sommelier Απόστολο Πλαχούρα, που μας βάζει στο θέμα της παράλληλης πορείας καφέ και κρασιού.

Ένα λεύκωμα με άρωμα καφέ

Από την άλλη, ο καφές δεν πίνεται σαν ρόφημα μόνο, φτιάχνει και υπέροχα επιδόρπια, με συνταγές από chefs όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Jean Charles Metayer, ο Βαγγέλης Δρίσκας ή ο Στέλιος Παρλιάρος, αλλά και κοκτέιλ με συνταγές του Σπύρου Κερκύρα ενώ στον τομέα του παίζει και ο barista Σταύρος Λαμπρινίδης. Ακόμα, παρέα μας σε αυτό το ταξίδι και καταξιωμένα ονόματα από τους χώρους του θεάτρου και της αρχιτεκτονικής, που βλέπουν ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία το θέμα: ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μοιράζεται μαζί μας τη σχέση του με τη Nespresso όλα αυτά τα χρόνια, ενώ η αρχιτέκτων Όλγα Κτενά αναδεικνύει μια διαφορετική όψη της τέχνης του καφέ, πιο εικαστική.

Εμφάνιση, φωτογραφικό υλικό, παρουσίαση, εκφράζουν την εμμονή στην τελειότητα και τη φινέτσα που χαρακτηρίζει κάθε εκδήλωση της Nespresso. Συγκεκριμένα, την επιμέλεια των φωτογραφίσεων έχει ο άνθρωπος πίσω από το διεθνούς φήμης website Design Father Βασίλης Λάγιος, ενώ ο σχεδιασμός του λευκώματος ανήκει στο Molivi design studio.
Μόνη δυσκολία, η απόκτηση αυτού του συλλεκτικού λευκώματος, που δεν πωλείται, αλλά δίνεται τιμητικά στους πιστούς πελάτες και φίλους της εταιρείας... Γι αυτό, εμείς σας δίνουμε μια μικρή γεύση με τις συνταγές από ένα απολαυστικό επιδόρπιο του Βαγγέλη Δρίσκα και ένα κοκτέιλ με βάση τον καφέ από τον Σπύρο Κερκύρα.

Ακολουθούν οι συνταγές

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.