Follow us

Τρούφες με Μπαχαρικά από τη Ζωή Βιδάλη


Τρούφες με Μπαχαρικά από τη Ζωή Βιδάλη

Υλικά

250 γρ. λευκή σοκολάτα για γκανάζ
200 γρ. λευκή σοκολάτα για επικάλυψη τρούφας
20 γρ. μέλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
110 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκια του γλυκού σκόνη τζίντζερ
Μια πρέζα γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα 250 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι. Ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν έχει ομογενοποιηθεί η γκανάζ την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει. Όταν έχει κρυώσει βγάζουμε την γκαναζ από το ψυγείο. Φτιάχνουμε μικρές μπάλες από το μείγμα και τις βάζουμε σε χαρτί αντικολλητικό. Τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να λιώσουμε τα 200 γρ. λευκή σοκολάτα. Βουτάμε μία μία τις μπάλες στη λευκή σοκολάτα και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Όταν έχουμε καλύψει όλες τις μπάλες με λευκή σοκολάτα οι τρούφες μας είναι έτοιμες. Διατηρούνται στο ψυγείο. ‘Καλή απόλαυση!

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.