Υλικά
Υλικά για 12 μπισκότα
450 γρ. αλεύρι
200 γρ. γιαούρτι
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο
100 ml γάλα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 χτυπημένο αυγό για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το βούτυρο κρύο και κομμένο σε κυβάκια.
Δουλέψτε τα με τα χέρια μέχρι να γίνουν ψίχουλα και μετά ρίξτε το γιαούρτι, το γάλα και τη γραβιέρα.
Ζυμώστε τα υλικά, ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόψτε δίσκους με διάμετρο 6-7 εκ., ώστε να σχηματίσετε τα μπισκότα.
Ξαναζυμώστε τη ζύμη που περίσσεψε μετά το κόψιμο των δίσκων και επαναλάβετε το ίδιο.
Βάλτε τα μπισκότα με τη σειρά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείψτε την επιφάνειά τους με το χτυπημένο αυγό και ψήστε στους 180°C για 25'.
Τip
Σχηματίστε και μικρότερα σε διάμετρο μπισκότα.