
Υλικά
Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
2 κ.γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1-2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
90 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξερό κόλιαντρο τριμμένο
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 1/2 κ.γλ. κάρι garam masala
3/4 κ.γλ. turmeric (κουρκουμάς)
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Φρέσκο κόλιαντρο
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε το ρεβίθια και τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για μια νύχτα.
Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με το μισό σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και ύστερα τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι, μέχρι το τελευταίο να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο και τις ντομάτες.
Τα μαγειρεύουμε γιο 4 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιαντρο.