Follow us

Φρέσκα Βιετναμέζικα ρολά

Δύση συναντάει την ανατολή στις εκπληκτικές μαγειρικές συνθέσεις του σουπερ σταρ της Αυστραλέζικης κουζίνας NeiI Perry. Μύηση στα μυστικά του Fusion σε ανοικτή γραμμή με τις μαρμίτες του «Rockpool» του καλύτερου εστιατόριου του Σίδνεϊ. Για όσους τυχερούς βρεθούν εκεί εν όψει Ολυμπιακών αγώνων.

Φρέσκα Βιετναμέζικα ρολά

Υλικά

Υλικά για 8 κομμάτια

50 γρ. βερμιτσέλι

2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε μπαστουνάκια

1 κ.σ. καβουρντισμένα φιστίκια, κοπανισμένα

1 μεγάλο αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστουνάκια

1 φλιτζ. φρέσκα βλασταρίνια

1/2 φλιτζ. φύλλα δυόσμου

1/2 φλιτζ. φύλλα κόλιανδρου

8 στρογγυλά φύλλα ρυζιού (26 εκ.)

8 φυλλαράκια chives

Για τη γαρνιτούρα

4 κ.σ. hoisin sauce

1/2 κ.γλ. τριμμένα φιστίκια

1 κ.σ. σησαμέλαιο

Φύλλα μαρουλιού (κοινού, και «φύλλων δρυόο»)

8 κ.σ. Nuoc Cham

Για τη σάλτσα Nuoc Cham

2 φρέσκες, κόκκινες, καυτερές πιπεριές

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ζάχαρη κοκκοφοίνικα

20 ml χυμός λάιμ ή λεμονιού

60 ml νερό

60 ml σάλτσα ψαριού

20 ml ρυζόξιδο

1 αγγούρι καθαρισμένο, σε μπαστουνάκια

1 μικρό καρότο, καθαρισμένο, σε μπαστουνάκια

Παρασκευή

Μουσκεύουμε τα βερμιτσέλι σε ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε για 30 λεπτά τα καρότα σε παγωμένο νερό.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ βερμιτσέλι, φιστίκια, καρότα, αγγούρι, βλασταρίνια, δυόσμο, κόλιανδρο, περιχύνοντάς τα με σάλτσα Nuoc Cham.

Απλώνουμε μπροστά μας μια πετσέτα κουζίνας και δίπλα μας τοποθετούμε μια λεκάνη με χλιαρό νερό.

Σκεπάζουμε τα φύλλα του ρυζιού με υγρή πετσέτα, για να μην ξεραθούν.

Βάζουμε ένα φύλλο ρυζιού στο χλιαρό νερό και μόλις μαλακώσει το βάζουμε μπροστά μας, πάνω στην κουζίνα.

Βάζουμε 1/8 από το μίγμα της γέμισης, φροντίζοντας να καταλάβει το 1/3 του ρολού, στην άκρη του.

Το στρίβουμε, και μόλις φτάσουμε στο κέντρο, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του, για να σχηματίσουμε πακετάκι 3 εκ.

Πριν την άκρη του φύλλου βάζουμε 1 φύλλο chives κατά μήκος και τελειώνουμε το ρολάρισμα, σχηματίζοντας έναν κύλινδρο με το chives να προεξέχει.

Σκεπάζουμε το ρολό με βρεγμένο πανί και συνεχίζουμε το τύλιγμα των άλλων.



Σέρβις
Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε ένα μπολάκι με την hoisin sauce πασπαλισμένη με φιστίκια και το σησαμέλαιο.

Στρώνουμε μαρούλια, το αγγούρι και το καρότο στο πλάι, και βάζουμε πάνω τους τα ρολά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Nuoc Cham
Λιώνουμε τα τσίλι και το σκόρδο σε μια πομάδα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά.

Προσθέτουμε τα υγρά, ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Επίσης...

3 ιδέες για τέλειες πένες

Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.