Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
600 γρ. κιμάς αρνίσιος, άπαχος
1 μέτριο κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. καυτερή πάπρικα
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα κρεόλ
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ζαράκια, χωρίς σπόρους
3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς φύτρο), ψιλοκομμένες
400 γρ. κονκασέ ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
200 γρ. ανανάς κομμένος σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι νερό
Παρασκευή
Αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλεύρι και την πάπρικα -αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε 16 κεφτεδάκια.
Σε ανάλογο τηγάνι τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά τα κεφτεδάκια, προσέχοντας να μην καούν, εωσότου πάρουν ομοιόμορφο ροδαλό χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα κρεόλ, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C τοποθετούμε σε πυρέξ τα κεφτεδάκια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού και πράσινη σαλάτα.
Τα κεφτεδάκια από αρνί έχουν από μόνα τους έξτρα γεύση.
Με την ελαφρώς πικάντικη σάλτσα κρεόλ και κομματάκια ανανά, όμως, θα ερεθίσουν πολύ περισσότερο τη γλώσσα.