Υλικά
1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ Υλικά (για 4 άτομα)
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2-3 σκ. σκόρδο
3 φύλλα δάφνη
80 ml σησαμέλαιο
300 ml ελαιόλαδο
Κύμινο, Αλάτι, Πιπέρι
40 γρ. χυμός λεμόνι
300 ml από το ζωμό των ρεβιθιών
1 ξερό κρεμμύδι (ή 2 φρέσκα ψιλοκομμένα)
1-2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
80 γρ. σύγκλινο Μάνης
Χρόνος παρασκευής 50΄
Εκτέλεση
Βράζετε τα ρεβίθια με τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
Μόλις βράσουν καλά, τα σουρώνετε και κρατάτε 300ml από το ζωμό των ρεβιθιών.Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ωραία και κρεμώδη ύφη (κατά προτίμηση σε ένα multi ή σε ένα thermomix).
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ξερό (ή το φρέσκο) κρεμμύδι και την πιπέρια Φλωρίνης.
Γαρνίρετε με σύγκλινο ψιλοκομμένο.