Follow us

Μακαρόνια με σάλτσα ελιάς

Νοστιμότατες και λατρεμένες. Υπέροχες και γήινες. Διαλέξτε χρώματα και κάνετε το ψυχογαστριμαργικό τεστ της ελιάς. Γευσιγνωσία, γαστρονομικές χρήσεις και λαχταριστές συνταγές, για να δείτε τις ελιές με άλλο μάτι

Μακαρόνια με σάλτσα ελιάς

Υλικά

Υλικά

2 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο

1 μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

2-3 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και κομμένες ντομάτες

1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1-2 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζανιού ξηρό, κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών ή Αμφίσης, χωρίς κουκούτσι

2 κοφτές κουταλιές ξεπλυμένη κάπαρη

3 κουταλιές ψιλοκομμένος, φρέσκος μαϊντανός

1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι ή μερικά κλωναράκια φρέσκο

1/2 κουταλάκι σπασμένους σπόρους μάραθου

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 κιλό μακαρόνια

Παρασκευή

Σε βαρύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να γίνει διαφανές.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο.

Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε 1 περίπου φλιτζάνι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο τηγάνι, μέχρι η σάλτσα να δέσει.



Αν είναι ανάγκη, προσθέτουμε και άλλο νερό.

30 περίπου λεπτά πριν βγάλουμε την σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρασί και ξεσκεπάζουμε ελαφρά το τηγάνι.

15 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρεύεται για 5 λεπτά ακόμη και ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, το αλάτι και το πιπέρι.

Μαγειρεύουμε για 10 ακόμα λεπτά.

Παράλληλα, έχουμε βράσει τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρονται ζεστά.

Από το βιβλίο «Foods and wines of Greece», της Νταϊάνα Κόχυλα, εκδ.

St.

Martins Press

Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.