
Υλικά
Yλικά (για 6 άτομα)
6 κομμάτια μπέικον, κομμένα σε κυβάκια
680 γρ. μακαρόνια
180 γρ. ιταλική Fontina, κομμένη σε κυβάκια
180 γρ. τυρί Bel Paese, κομμένο σε κυβάκια
180 γρ. Gruyere, κομμένο σε κυβάκια
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
3/4 φλιτζ. πλήρης κρέμα γάλακτος (χρησιμοποιούμε κι άλλη αν χρειαστεί για να αραιώσουμε τη σάλτσα)
½ κ.γλ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. φρέσκια ρίγανη
1 κρόκος μεγάλου αυγού
60 γρ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη
Παρασκευή
Σοτάρουμε το μπέικον σε βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό (περίπου 5 λεπτά).
Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente και τα σουρώνουμε.
Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε τα 3 πρώτα τυριά με τη σάλτσα ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά μέχρι να λιώσουν και να πάρουμε μια ρευστή σάλτσα.
Βάζουμε τον κρόκο σε ένα φλιτζάνι και τον ανακατεύουμε με μισό φλιτζάνι σάλτσα (για να ζεσταθεί) και κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα του αυγού ανακατεύοντάς το με την υπόλοιπη σάλτσα.
Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μπέικον και την παρμεζάνα, ανακατεύοντάς τα καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε κρέμα.
Ξεχάστε την μπανάλ μακαρονάδα με τα 4 τυριά.
Αυτή η βερσιόν από το ρεστοράν του περίφημου ξενοδοχείου Villa d’Este στο Como είναι υπόδειγμα βαθύτατης νοστιμιάς με δυνατές πάσες umami από την ντομάτα και την παρμεζάνα.