Follow us

Mακαρόνια με 4 τυριά

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα περί νοστιμιάς. Αφεθείτε στη βαθιά, πολυσύνθετη, συγκλονιστική αίσθηση της πιο δυνατής γεύσης. Φιλοσοφία, ιστορία, επιστήμη, γαστρονομικά κόλπα, για να κάνουμε τη ζωή μας νοστιμότερη.

Mακαρόνια με 4 τυριά

Υλικά

Yλικά (για 6 άτομα)

6 κομμάτια μπέικον, κομμένα σε κυβάκια

680 γρ. μακαρόνια

180 γρ. ιταλική Fontina, κομμένη σε κυβάκια

180 γρ. τυρί Bel Paese, κομμένο σε κυβάκια

180 γρ. Gruyere, κομμένο σε κυβάκια

3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

3/4 φλιτζ. πλήρης κρέμα γάλακτος (χρησιμοποιούμε κι άλλη αν χρειαστεί για να αραιώσουμε τη σάλτσα)

½ κ.γλ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

½ κ.γλ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο

½ κ.γλ. φρέσκια ρίγανη

1 κρόκος μεγάλου αυγού

60 γρ. παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

Παρασκευή

Σοτάρουμε το μπέικον σε βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό (περίπου 5 λεπτά).

Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente και τα σουρώνουμε.

Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε τα 3 πρώτα τυριά με τη σάλτσα ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά μέχρι να λιώσουν και να πάρουμε μια ρευστή σάλτσα.



Βάζουμε τον κρόκο σε ένα φλιτζάνι και τον ανακατεύουμε με μισό φλιτζάνι σάλτσα (για να ζεσταθεί) και κατόπιν προσθέτουμε το μείγμα του αυγού ανακατεύοντάς το με την υπόλοιπη σάλτσα.

Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μπέικον και την παρμεζάνα, ανακατεύοντάς τα καλά.

Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε κρέμα.

Ξεχάστε την μπανάλ μακαρονάδα με τα 4 τυριά.

Αυτή η βερσιόν από το ρεστοράν του περίφημου ξενοδοχείου Villa d’Este στο Como είναι υπόδειγμα βαθύτατης νοστιμιάς με δυνατές πάσες umami από την ντομάτα και την παρμεζάνα.


Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.