Follow us

Τα τρία ορεκτικά

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Takanori Kitamura, μας μιλάει για τη γευστική κουλτούρα και τα must-see της χώρας του, και μας ανοίγει την πρεσβευτική κατοικία, για να απολαύσουμε την καλύτερη ιαπωνική κουζίνα της πόλης.

Τα τρία ορεκτικά

Υλικά

Υλικά

Τακοσού (χταπόδι ξιδάτο)

Βρασμένο χταπόδι με ξίδι

Aγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

Kρύο φύκι ουακάμε βρασμένο για 10 λεπτά

1 κ. σ. ponzu sauce για κάθε μπολάκι

Κοματσουναϊταμενί (σέσκουλα με αποξηραμένο γόνο γαύρου)

Κοτσάνια από σέσκουλα

Ζεματισμένα σε αλατισμένο νερό

Γόνος γαύρου

1 κ. σ. ponzu sauce για κάθε μπολάκι

Χοουλενσόουνο γκομαζου-γιάκε (σπανάκι με κοτόπουλο)

Σπανάκι βρασμένο και κομμένο

Kοτόπουλο βρασμένο και μαδημένο με το χέρι

Λίγο σουσάμι

Σάλτσα

1 κ. σ. πάστα από άσπρο σουσάμι

10 c.c.* light soya sauce

1 κ. σ. ζάχαρη

30 c.c. γιαπωνέζικο ξίδι από ρύζι

15 c.c. μαγιονέζα

Παρασκευές

Τακοσού (χταπόδι ξιδάτο)
Ψιλοκόβετε το ουακάμε και το τοποθετείτε σε ένα μπολάκι.

Σχηματίζετε «λουλούδια» από τις φέτες του ψιλοκομμένου αγγουριού και τις βάζετε πάνω στα φύκια.

Κόβετε και το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και το βάζετε στο μπολάκι.

Περιχύνετε με τη σάλτσα πόνζου.

Κοματσουναϊταμενί (σέσκουλα με αποξηραμένο γόνο γαύρου)
Ζεματάτε τα δεμένα σέσκουλα, τα στύβετε και τα κόβετε στη μέση με το μαχαίρι.

Τοποθετείτε το κοτσάνι τους σε δεμάτι στο μπολάκι.

Πασπαλίζετε με το γόνο του γαύρου και περιχύνετε με την σάλτσα πόνζου.

Χοουλενσόουνο γκομαζου-γιάκε (σπανάκι με κοτόπουλο)
Βάζετε μια μικρή ποσότητα σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτετε το κοτόπουλο, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με σουσάμι.

Τα ανακατεύετε όλα μαζί και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε μπολάκι.

Επίσης...

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 εναλλακτικές συνταγές με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο είναι αξία, όμως μπορείς να το απολαύσεις και με εναλλακτικούς τρόπους: σε κροκέτα, πίτα ή ως κοτοσαλάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτικό Κοτόπουλο

Η συνταγή για εξωτικό κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Φρικασέ

Η συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ.

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.