Υλικά
Υλικά
Τακοσού (χταπόδι ξιδάτο)
Βρασμένο χταπόδι με ξίδι
Aγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
Kρύο φύκι ουακάμε βρασμένο για 10 λεπτά
1 κ. σ. ponzu sauce για κάθε μπολάκι
Κοματσουναϊταμενί (σέσκουλα με αποξηραμένο γόνο γαύρου)
Κοτσάνια από σέσκουλα
Ζεματισμένα σε αλατισμένο νερό
Γόνος γαύρου
1 κ. σ. ponzu sauce για κάθε μπολάκι
Χοουλενσόουνο γκομαζου-γιάκε (σπανάκι με κοτόπουλο)
Σπανάκι βρασμένο και κομμένο
Kοτόπουλο βρασμένο και μαδημένο με το χέρι
Λίγο σουσάμι
Σάλτσα
1 κ. σ. πάστα από άσπρο σουσάμι
10 c.c.* light soya sauce
1 κ. σ. ζάχαρη
30 c.c. γιαπωνέζικο ξίδι από ρύζι
15 c.c. μαγιονέζα
Παρασκευές
Τακοσού (χταπόδι ξιδάτο)
Ψιλοκόβετε το ουακάμε και το τοποθετείτε σε ένα μπολάκι.
Σχηματίζετε «λουλούδια» από τις φέτες του ψιλοκομμένου αγγουριού και τις βάζετε πάνω στα φύκια.
Κόβετε και το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και το βάζετε στο μπολάκι.
Περιχύνετε με τη σάλτσα πόνζου.
Κοματσουναϊταμενί (σέσκουλα με αποξηραμένο γόνο γαύρου)
Ζεματάτε τα δεμένα σέσκουλα, τα στύβετε και τα κόβετε στη μέση με το μαχαίρι.
Τοποθετείτε το κοτσάνι τους σε δεμάτι στο μπολάκι.
Πασπαλίζετε με το γόνο του γαύρου και περιχύνετε με την σάλτσα πόνζου.
Χοουλενσόουνο γκομαζου-γιάκε (σπανάκι με κοτόπουλο)
Βάζετε μια μικρή ποσότητα σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτετε το κοτόπουλο, περιχύνετε με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Τα ανακατεύετε όλα μαζί και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε μπολάκι.