
Υλικά
υλικά για 5-6 άτομα
800 γρ. κιμάς από μοσχαρίσια ελιά
ψίχα ψωμιού από 4 φέτες
1 αβγό
2 φλ.τσ. πράσινες ελιές
4 ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ
5 σκ. σκόρδο, λυωμένες
1 κ.γ. κύμινο ολόκληρο, κοπανισμένο
1 ξύλο κανέλας
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. κρασί, λευκό ή κόκκινο
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
μαιντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλεύρι
αλάτι,πιπέρι
παρασκευή
Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί.
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε τον κιμά, το μουσκεμένο ψωμί μισοστραγγισμένο, το αβγό, το κύμινο, το σκόρδο, 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε αρκετή ώρα.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί τουλάχιστον 30', για να δέσουν οι γεύσεις.
Μετά πλάθουμε σουτζουκάκια λεπτά, με μήκος περ.
8 εκ..
Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ ξεπλένουμε καλά τις ελιές.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη ή το κονκασέ, 2-3 κ.σ ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει, σε χαμηλή φωτιά.
Μετά απο 5' προσθέτουμε τις ελιές και σιγοβράζουμε 5'-6'.
Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε άλλα 10΄- 15'.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μαιντανό και συνοδεύουμε το πιάτο με πουρέ πατάτας ή ρύζι.