Υλικά
1 κιλό αρνί μπροστινό μέρος (χεράκι), κομμένο σε μικρά κομμάτιαΥλικά (για 6 άτομα)
Λίγο αλεύρι
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. γλυκάνισο φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ. κύμινο
Χυμός 2 πορτοκαλιών
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε το αρνί και το αλευρώνετε ελαφρά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, και αφού κάψει, ρίχνετε τα κομμάτια του αρνιού και τα ροδίζετε κι από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε από την κατσαρόλα το αρνί και σοτάρετε στο ίδιο λάδι το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι, το φρεσκοτριμμένο γλυκάνισο και το κύμινο.
Ξαναρίχνετε το αρνί στην κατσαρόλα, προσθέτετε το ξύλο κανέλας και σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού.
Ρίχνετε ζεστό νερό να μισοσκεπάσει το αρνί και αφού πάρει μια καλή βράση το φαγητό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει.
Προς το τέλος, ρίχνετε το πλιγούρι και σιγομαγειρεύετε για ακόμα 20-30 περίπου λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό όσο είναι ακόμα ζεστό, τοποθετώντας με τσέρκι το πλιγούρι στο κέντρο του πιάτου και γύρω γύρω τα κομμάτια του αρνιού.Τα σκεύη είναι από το κατάστημα My Homeσυνταγή του Γιώργου Τσιλιγκίρη