Υλικά
υλικά για 6 άτομα
1 1/2 φλ.τσ. ρύζι μακρύκοκκο
3 φλ.τσ. ζωμό κότας
1 φλ.τσ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, λειωμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη ντομάτα με το κρεμμύδι και τις δύο σκελίδες σκόρδο.Σ' ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι με τη μία σκελίδα σκόρδο, ανακατεύοντας για 4'-5', μέχρι ν' αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Ρίχνουμε το ζωμό και τον πολτό της ντομάτας, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει περίπου 25'-30', μέχρι να μαλακώσει και ν' απορροφήσει το υγρό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα της κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί 10΄.
Ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι, ν' αφρατέψει και σερβίρουμε. (σημ.
αν θέλουμε πιο σκορδάτη γεύση, προσθέτουμε τις δύο σκελίδες σκόρδου, λειωμένες 5' πριν γίνει το ρύζι ενώ αν το θέλουμε πικάντικο προσθέτουμε τσίλι)