Υλικά
υλικά
1 κ. σουπιές, κατά προτίμηση φρέσκιες
1200 γρ. σπανάκι φρέσκο
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ.τσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
λένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σουπιές.
Αν θέλουμε, αφαιρούμε προσεκτικά και κρατάμε τα σακουλάκια με το μελάνι, που δίνουν πιο βαθιά γεύση στο φαγητό.
Τις κόβουμε σε λωρίδες και χωρίζουμε στα δύο το τμήμα με τα πλοκάμια τους.
Τις στεγνώνουμε όσο μπορούμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.
Το χοντροκόβουμε.
Κόβουμε σε φετάκια το λευκό τμήμα από τα κρεμμυδάκια.
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε κρεμμύδια και φινόκιο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σουπιές και το σκόρδο και σοτάρουμε 5'-6', ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2'-3' σε δυνατή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, (αν θέλουμε, και δύο-τρία σακουλάκια με μελάνι από τις σουπιές διαλυμένο σ' ένα φλ.
του καφέ νερό και περασμένο από σουρωτήρι), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν 30'-40΄.
Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές και να μείνουν με το λάδι τους.