Υλικά
υλικά
350 γρ. βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
5-6 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
1 κ.σ. σταφίδα μαύρη*
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 κ.σ. κάππαρη σε άλμη
2 κ.σ. μαύρες ελιές
3 σκ. σκόρδο
1κ.γ. θυμάρι
1/2 φλ.τσ ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ξεπλένουμε τη σταφίδα και τη βάζουμε να μουλιάσει σε ζεστό νερό, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα.
Ανάβουμε το γκριλ.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε κοντά στο γκριλ για μερικά λεπτά, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές.
Τις κλείνουμε γιά 2' σε πλαστική σακούλα και μετά αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους.
Τις χωρίζουμε σε λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα άφθονο νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αλάτι.
Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε δύο σκ.σκόρδο, κομμένες στη μέση και τις πιπεριές.
Τις σοτάρουμε 3'-4' ανακατεύοντας και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τη σταφίδα στραγγισμένη καλά, τις ελιές (αν θέλουμε χωρίς το κουκούτσι), το θυμάρι και την κάππαρη ξεπλυμένη.
Τα μαγειρεύουμε για 6'-7', ανακατεύοντας συχνά.
Προς το τέλος προσθέτουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδο τριμμένη, δυο κ.σ ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στη φωτιά για 2'.
Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. (* η σταφίδα μπορεί να παραληφθεί, αν δεν μας αρέσει η γλυκιά γεύση)