Υλικά
υλικά
350 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. πράσινα σπαράγγια
60 γρ. καρυδόψιχα
1/2 φλ.τσ. πεκορίνο τριμμένο
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβουμε το σκληρό τελείωμα και τα κόβουμε στα 3 εκ.
από την κορυφή.
Βάζουμε πρώτα τα χοντρά κομμάτια να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 5'-6' και μετά προσθέτουμε τις κορυφές για άλλα 2'.
Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα, για τα ζυμαρικά.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το σκόρδο και τα σπαράγγια, στραγγισμένα καλά και κομμένα σε κομμάτια των 3 εκ.
να σοταριστούν για 2'-3'.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα καρύδια, ανακατεύουμε για 1' και ρίχνουμε τα στραγγισμένα σπαγγέτι.
Ανακατεύουμε στη φωτιά για 1'-2'.
Προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σερβίρουμε ζεστά, με το τριμμένο τυρί.