Υλικά
υλικά
400 γρ. λινγκουίνι
4-5 κολοκυθάκια
2 σκ. σκόρδο
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε λεπτά, στρογγυλά φετάκια και τα αλατίζουμε.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα άφθονο νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση.
Μόλις πάρουν χρώμα τις αφαιρούμε και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια.
Τα τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τέλος, ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ν' ανακατευτούν καλά με τα κολοκυθάκια και το λάδι τους στη φωτιά, για 2'.
Σερβίρουμε ζεστά, με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.