
Υλικά
υλικά
250 γρ. φακές κόκκινες (αλλά το φαγητό γίνεται και με κανονικές ψιλές)
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 1/2 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 κ.σ. σπόροι κόλιαντρου, σπασμένοι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
3 σκ.σκόρδο λειωμένες
2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια κατσαρόλα, σκεπασμένες με νερό, μαζί με τον κουρκουμά και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν, 25'-30΄.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κύμινο, τον κόλιαντρο και τη σκόνη τσίλι και σοτάρουμε για 2'-3'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε άλλο 1΄.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Ρίχνουμε ανάλογο αλάτι και πιπέρι.
Στραγγίζουμε καλά τις φακές από το ζουμί τους, τις ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε μαζί για 5'.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο.
Σερβίρουμε στο πλάι γιαούρτι με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.