
Υλικά
2 κούπες φασόλια ξερά μαυρομάτικαΥλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό σέσκουλα (καθαρισμένα)
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε τα φασόλια να βράσουν.
Πριν βράσουν πολύ καλά, βγάλτε τα από τη φωτιά και στραγγίστε τα.
Κόψτε τα σέσκουλα σε κομμάτια.
Βάλτε το ελαιόλαδο και στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέστε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το άνηθο να σοταριστούν.
Στη συνέχεια προσθέστε τα σέσκουλα και αφού μαραθούν, συμπληρώστε με νερό για να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος αναμείξτε τα με τα μαυρομάτικα φαόλια, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετέ το σε βαθύ πιάτο, γιατί τρώγεται πολύ ζουμερό.(Συνταγή από το βιβλίο της Σοφίας Σουλή «αγχολυτικές νοστιμιές στο πιάτο σας», εκδόσεις Μύρτος.)