Follow us

Ζυμαρικά με τοματίνια στο γκριλ

Ζυμαρικά με τοματίνια στο γκριλ

Υλικά

υλικά

300 γρ. φουζίλι (βίδες), φιογκάκια ή πένες

600 γρ. τοματίνια

4 κ.σ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο

2-3 σκ. σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ή λιγότερη ξερή

1/3 κ.γ. πεπεροντσίνο τριμμένο (προαιρετικά)

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

6-7 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

3/4 φλ.τσ. πεκορίνο (ή παρμεζάνα) τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

Ανάβουμε το γκριλ.

Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το τριμμένο σκόρδο, 1 κ.σ ελαιόλαδο και το πεπεροντσίνο, να γίνει μια πάστα.

Τοποθετούμε τα τοματίνια κολλητά μεταξύ τους σε ταψάκι ντυμένο με χαρτί ψησίματος (με τις άκρες γυρισμένες επάνω, για να συγκρατούν τους χυμούς).

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Απλώνουμε επάνω την πάστα φρυγανιάς και πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγο ελαιόλαδο.

Τα βάζουμε σε μια απόσταση 10 εκ.

από το γκριλ και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ζαρώσουν και να μυρίσουν.

Λίγο πριν τα βγάλουμε, σκορπάμε επάνω το τριμμένο τυρί.

Μόλις λυώσει και πάρει χρώμα τα αποσύρουμε.

Εν τω μεταξύ, έχουμε βάλει τα ζυμαρικά να βράσουν al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Σε μεγάλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε απαλά τα στραγγισμένα ζυμαρικά με τα τοματίνια και τους χυμούς τους, που έχουμε μαζέψει από το ταψί.

Αν τα βρίσκετε πολύ στεγνά, προσθέτετε 2-3 κ.σ καλό ελαιόλαδο.

Κρατάμε από 3 τοματίνια για να στολίσουμε τα πιάτα.

Βγαίνουν 4-5 μερίδες.tips: αν δεν έχετε τοματίνια, η ίδια συνταγή γίνεται με μικρές ώριμες και νόστιμες καλοκαιρινές ντομάτες κομμένες σε τέταρτα.

Το πιάτο θα γίνει πιο πλούσιο αν προσθέσετε στο τέλος μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.