Υλικά
υλικά για 4 άτομα
400 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 μελιτζάνα μακρόστενη σε κυβάκια
100 γρ. φρέσκα φασολάκια πλατιά
2 μέτριες ντομάτες
2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
1/2 φλ.τσ. φρέσκος βασιλικός
3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2-3 κ.σ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
2/3 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και αφαιρούμε σπόρους και χυμούς.
Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο φασολάκια (κομμένα στη μέση ή στα τρία), κολοκυθάκια, μελιτζάνα και πιπεριές σε δυνατή φωτιά για 3'-4'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες και αφήνουμε 1'-2' ακόμα.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη φρυγανιά και τον βασιλικό χοντροκομμένο.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα στραγγίζουμε καλά.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα 1'.
Σερβίρουμε με παρμεζάνα για όποιον θέλει.