Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1 φλιτζάνι (180 γρ) ρύζι νυχάκι
2 κρεμμύδια, μέτρια κομμένα
χυμός από 1 λεμόνι
125 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με αλάτι.
Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε, φροντίζοντας να τα ξαφρίζουμε συνεχώς με τρυπητή κουτάλα, μέχρι να πάψει να σχηματίζεται αφρός.
Στη συνέχεια σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει στα 2/3 τους και τα βράζουμε, σε χαμηλή φωτιά για 1,5 περίπου ώρα.
Στη συνέχεια , αφαιρούμε τα ρεβίθια με τρυπητή κουτάλα, μετράμε το ζωμό τους κι αν δεν συμπληρώνονται 3 φλιτζάνια προσθέτουμε νερό και το βάζουμε να βράσει ξανά.
Μόλις πάρει βράση ο ζωμός, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει στο ζωμό των ρεβιθιών για 10 λεπτά.
Μόλις βράσει το ρύζι και πιεί τα υγρά του, ρίχνουμε τα ρεβίθια, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε για λίγο το φαγητό να «δέσουν» μεταξύ τους τα υλικά, πριν το σερβίρουμε.