
Υλικά
Υλικά
1 κιλό ψάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες (λαβράκι, σφυρίδα, μαγιάτικο ή μπακαλιάρος)
500 γρ. νεαρές πατατούλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες στα δυο ή τα τέσσερα
4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
τα φυλλαράκια από 4- 5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1-2 κ. σ. σχοινόπρασο (τσάιβς)
4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
αλάτι θαλασσινό, μη επεξεργασμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι από το μύλο
10 ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στα δύο
Παρασκευή
Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο αντικολλητικό χαρτί σε μέγεθος που να χωράει όλα τα υλικά μαζί.
Αλείφουμε τις πατατούλες με το ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού καλά αλατοπιπερωμένα, τα πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το ξύσμα του πορτοκαλιού, σκορπάμε τα ντοματίνια από πάνω και κλείνουμε το αντικολλητικό χαρτί, χαλαρά, αλλά σφίγγοντας τις άκρες του καλά.
Το τυλίγουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο στους 175ο, για περίπου 25 λεπτά και το σερβίρουμε αμέσως μόλις βγει από το φούρνο μέσα από το «πακετάκι» του. Θ.Τ.