Υλικά
Υλικά (περίπου για 26 κεφτέδες)
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρόκο αβγού
1 μεσαία μελιτζάνα φλάσκα
2 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
½ κ. κ. κύμινο
½ κ. κ. πάπρικα
1 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
Παρασκευή
Κόβουμε τη μελιτζάνα στα δύο, χαράζουμε τη σάρκα της σταυρωτά, τη λαδώνουμε και την ψήνουμε για 25-35 λεπτά, σε προθερμασμένο, στους 180°C, φούρνο, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει η σάρκα της.
Αδειάζουμε την ψίχα από το εσωτερικό της και την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά, ανακατεύοντας τη, συνεχώς, για 5 λεπτά.
Την κρατάμε χωριστά.
Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μπολ, μαζί με τον κρόκο, το μαϊντανό ή το δυόσμο και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε, ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και το πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Τα απλώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 180°C, φούρνο.
Σημ.
Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να πασπαλίσουμε τους κεφτέδες αυτούς με λίγο σουσάμι πριν τους φουρνίσουμε.
Θ.Τ.