Υλικά
Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από το κιλότο ή την ελιά)
1 αβγό
4 φέτες μαύρο ψωμί
2-3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε το ψωμί στο μπλέντερ και το τρίβουμε καλά.
Στη θέση του ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το κολοκυθάκι, τις πιπεριές και το μαϊντανό.
Ρίχνουμε τον κιμά, το αβγό, το ελαιόλαδο, το τριμμένο ψωμί και τα λαχανικά.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά, στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σχεδόν λείο και τότε το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
Τα σερβίρουμε ζεστά, πάνω σε φύλλα βασιλικού.
Θ.Τ.