Υλικά
Υλικά
1/2 μέτριο σγουρό, πράσινο λάχανο, κομμένο σε λωρίδες ή 400 γρ. λαχανίδες
250 γρ. βρασμένα, ξερά φασόλια χάντρες (ή κατεψυγμένα)
2 φλιτζ. τσ. ρύζι τύπου καρολίνα
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 κλαράκια σέλινο-σέλερι, ψιλοκομμένα σε ροδέλες
6 φλιτζ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
3-8 σταγόνες ταμπάσκο (πράσινο ή κόκκινο)
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ρύζι κι όταν γίνει σαν διάφανο ρίχνουμε το σέλερι και το λάχανο.
Όταν μαραθούν κι αυτά ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 15 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε όσο και όποιο ταμπάσκο επιλέξουμε και ρίχνουμε και τις χάντρες στην κατσαρόλα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ακόμα ζεστό νερό ή ζωμό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέσα στο φαγητό για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό.
Σημ. Αν θέλουμε προτείνουμε και επιπλέον ταμπάσκο.
Θ.Τ.