Υλικά
υλικά για 6 άτομα
1 μέτρια σελινόριζα
3 καρότα
1/2 λ. ζωμό κότας (σπιτικό ή έτοιμο)
120 ml γάλα
3 ώριμα, αλλά σφιχτά, αχλάδια
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
παρασκευή
Καθαρίζουμε καρότα και σελινόριζα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε στον ζωμό 25'-30', μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Προσθέτουμε αλάτι, αν ο ζωμός δεν είναι αλατισμένος.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα, δοκιμάζουμε το αλάτι και βάζουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή το μούλτι.
Αν βγει πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε τηγανάκι και τα σωτάρουμε λίγο, μέχρι ν΄αρχίσουν να ροδίζουν, αλατίζουμε και κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
Τα βάζουμε για λίγα λεπτά σε βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βγάλουν τη ζάχαρή τους και να καραμελώσουν ελαφρά, πασπαλίζοντας με μοσχοκάρυδο.
Τη στιγμή του σερβιρίσματος, ζεσταίνουμε καλά τη σούπα και τη μοιράζουμε στα πιάτα.
Γαρνίρουμε κάθε πιάτο από πάνω με μερικές ροδέλες κρεμμυδιού και μερικά φετάκια αχλαδιού.Σημ. για πιο πλούσια γεύση και υφή, αντικαθιστούμε το γάλα με 3-4 κ.σ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών